Dezbaterea ”PNGD și taxa de depozitare”

Miercuri, 20  septembrie 2017, USR a inițiat în Parlament o dezbatere ce a avut ca subiect central îmbunătățirea modului de gestionare a deșeurilor în România: ”PNGD  și taxa de depozitare instrumente necesare evitării infringementului pe deșeuri în România”.

La dezbatere au fost invitate toate instituțiile importante din domeniu, companii specializate în deșeuri, precum și organizații de mediu. În cadrul dezbaterii a fost lansat Policy Brief-ulTaxa de depozitare, instrumentul necesar evitării infringementului pe deșeuri în România”, ce conține soluțiile USR pentru gestionarea problemei deșeurilor în România.

La dezbatere au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, reprezentanți ai Primăriilor de Sector ale capitalei, precum și firme implicate în domeniul gestionării deșeurilor- RomWaste Solutions, Coaliția pentru Economia Circulară, Iridex Group, Eco-Sud și Urban SA.

În cadrul dezbaterii s-a pus și problema construcției incineratoarelor de deșeuri municipale. Reprezentanții Ministerului Mediului au anunțat decizia de a construi un incinerator în București, motivele tehnice care au stat la baza acestei decizii nefiind explicate.

USR susține aplicarea pricipiilor Economiei Circulare și va continua să militeze pentru eliminarea acestei soluții tehnice, învechite și generatoare de probleme de mediu.

USR susține dezvoltarea durabilă.

În urma acestei dezbateri a fost inițiată începerea unei anchete parlamentare privind situația deșeurilor în România.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *