Manifest. ZeCe pentru Ilfov

Manifest. ZeCe pentru Ilfov

Între cetățeni și Parlament e o prăpastie imensă. Pentru că funcțiile și resursele publice au devenit ținte de sinecură și îmbogățire. Iar aleșii nu se simt răspunzători față de cetățeni, ci față de partidele care le-au creat/bătătorit drumul spre resurse. Criza climatică, gestionarea deșeurilor sau calitatea aerului sunt teme care fie nu există în planurile partidelor, fie sunt abordate populist.

E timpul să construim punți. Să facem din Parlamentul României un Parlament al Oamenilor și nu al intereselor de partid. Să facem o regulă din responsabilitatea față de resursele publice. Să arătăm că protecția mediului trebuie să fie o prioritate.

Mă pun în slujba cetățenilor ca să arăt că acolo unde există dialog onest între oameni și aleși, acolo unde politicienilor le pasă și se implică în folosul oamenilor, societatea are numai de câștigat – nevoile oamenilor sunt înțelese, iar legile și acțiunile autorităților răspund cu adevărat acestor nevoi. Nu sunt aici să promit. Sunt aici să arăt că se poate!

Un vot pentru Zainea Cornel pentru Camera Deputaților înseamnă că:

 1. Aduci transparență totală în gestionarea banilor publici, pentru că:
 • Îmi asum să public lunar cheltuielile pentru funcționarea biroului parlamentar
 • Voi pune capăt cheltuirii a peste 10.000 lei lunar printr-o simplă semnătură dată de parlamentari. Voi transforma în lege angajamentul meu pentru transparența cheltuielilor, astfel încât toți parlamentarii să justifice fiecare leu.
 • Voi cere digitalizarea Parlamentului, pentru ca parlamentarii să poată încărca online facturi, care să devină automat publice. Voi cere Secretariatului General al Camerei Deputaților realizarea unui soft în acest sens.
 1. Construiești o punte între tine și Parlament, pentru că:
 • Vei avea la dispoziția ta Biroul Parlamentar al oamenilor. Specialiștii de la cabinet vor fi disponibili comunității, pentru ca tu să ai la cine să apelezi când ai nevoie de sprijin.
 1. Oprești Ilfovul din a fi o groapă de gunoi, pentru că:
 • Voi continua demersurile pentru închiderea și ecologizarea celor 3 gropi de gunoi din Ilfov.
 • Voi continua să solicit controale și curățarea terenurilor unde se depozitează ilegal deșeuri.
 1. Vei respira un aer mai curat, pentru că:
 • Voi lupta în continuare pentru a reduce poluarea din Ilfov. Voi pune presiune pe autoritățile locale și centrale pentru a măsura calitatea aerului și pentru a lua măsurile necesare pentru reducerea poluării. Voi spune „NU!” incineratoarelor și arderilor necontrolate ale deșeurilor. 
 • Voi susține profesionalizarea Gărzii de Mediu pentru a putea lupta cu adevărat cu poluatorii.
 1. Oprești România din a fi o groapă de gunoi, pentru că:
 • Voi demonstra cum poate România să devină lider european în prevenirea generării de deșeuri, colectare separată și reciclare. Avem șansa să fim țara cu ZERO incineratoare poluante de deșeuri municipale. Trebuie să folosim asta pentru a stimula intens industriile reciclatoare, mineritul urban și astfel conservarea resurselor naturale.
 1. Vei crește suprafața împădurită a României, pentru că:
 • Voi lupta pentru reîmpădurirea masivă a României, pentru a fi mai puternici în lupta cu schimbările climatice.
 • Voi propune stimulente financiare pentru plantarea de arbori sau arbuști.
 • Voi susține trecerea de la vânzarea lemnului estimat la vânzarea lemnului măsurat, pentru a opri tăierile ilegale.
 1. Ai mai multe șanse la o apă potabilă de calitate, pentru că:
 • Voi continua demersurile legislative pentru o apă de calitate în județul Ilfov, voi iniția demersuri pentru un control strict al vidanjelor și voi pune presiune pe autorități să respecte dreptul cetățenilor la apă potabilă.
 1. Vei reduce numărul celor care devin alergici la ambrozie, pentru că:
 • Voi continua lupta cu Ambrozia, prin sprijinirea inițiativei legislative elaborate împreună cu parlamentarii USR din mandatul 2016-2020, campanii de informare, presiune pe autorități. Alergicii trebuie protejați, trebuie să facem prevenție și să stârpim buruiana, altfel vom fi tot mai mulți cu probleme mari de sănătate.
 1. Te vei asigura că România colectează taxele eficient, pentru că:
 • Voi susține Reforma ANAF. E nevoie de proceduri clare de angajare, pentru a asigura instituția cu profesioniști. Suntem pe ultimul loc în Europa la colectarea taxelor și impozitelor. Haosul din administrație ajută evazioniștii, iar acest lucru trebuie oprit. România are nevoie uriașă de bani pentru investiții în educație și sănătate.
 1. Vei contribui la reducerea sărăciei energetice, pentru că:
 • Voi iniția Programul Prima Centrală. Cetățenii vulnerabili au nevoie de ajutor cu prioritate. E nevoie de un program guvernamental care să crească accesul la energie și să reducă sărăcia față de combustibil, prin fonduri pentru instalarea centralelor eficiente energetic în gospodăriile persoanelor vulnerabile (pe gaze, curent, peleți, cu panouri solare). Pe lângă impactul social, acest program ar diminua volumul arborilor tăiați pentru încălzire. Dată fiind componenta de mediu, programul poate fi subvenționat din fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu.
Share