Când interesul electoral devine letal

Când interesul electoral devine letal

Atenție, n-aș fi putut spune cele ce urmează în calitate de membru de partid. Avantajul Independentului.

Criza politică

Acum o lună, imediat după demisia din Parlament, eram în platoul Digi24 alături de un reprezentant al ALDE, care a ținut să mă corecteze când am spus că guvernarea toxică PSD-ALDE trebuie să înceteze. Domnul Tudy, că altfel nu pot să-i spun, nu înțelesese nuanța, guvernarea efectivă nu se poate face fără majoritate în Parlament. PSD și sateliții guvernează ”paralel” prin legi pe care i le servește executivului. Părerea mea în privința PSD nu se va schimba niciodată, acest partid trebuie împins spre irelevanță în politica românească.

Criza Sanitară

Ieri, un medic de la terapie intensivă spunea că dintr-o criză sanitară vom ajunge la una umanitară. Este dureros de adevărat. Se întâmplă deja, proiecția pentru 10.000 de cazuri Covid-19 era mult mai îndepărtată. Pandemia a scăpat de sub control peste tot în Europa, tot mai multe țări trec la carantină sau chiar lockdown. Noi nu ne permitem, întrucât ar fi o contradiție fățișă între evoluția pandemiei și alegerile de peste o lună. Președintele Iohannis a enumerat timp de un minut restricțiile sau chiar închiderea unor activități economice, dar nimic despre alegeri. Într-o încercare de a lua presiunea de pe guvern, a prezentat măsurile ca și cum ar veni de la el, nu de la guvernul Orban. De fapt, de la președinte ar veni doar starea de urgență și atunci… adio alegeri!

Suntem conștienți cu toții că actuala majoritate din parlament cântărește greu, ar trebui să fie ceva cu adevărat important pe celălalt taler ca să balanseze organizarea alegerilor. Fapt: chiar este! Ni se fac planurile de Crăciun, dar pentru alegeri ni se creează toate condițiile? Poate o să vi se pară șocantă comparația, dar când aud asta îmi vin în minte Bănicioiu și Oprea când spuneau că avem toate condițiile pentru a-i trata pe răniții din Colectiv!

Să fiu bine înțeles: nu e momentul să acuz gestionarea pandemiei (situația e generalizată în Europa), nu demonizez măsurile, nu mă bittmanizez. Dar nici nu accept să fiu mințit că nimic nu se mai poate desfășura ca până acum în țara asta, cu o excepție: ALEGERILE! Atunci cum de au fost amânate localele? Știu, tocmai s-a votat în America, dar acolo există votul prin corespondență, soluție alternativă la care a apelat un număr triplu de alegători față de acum 4 ani, tocmai pentru a se proteja în pandemie. Guvernanților, lăsați naibii miza politică, amărâtele alea de procente pe care credeți că le veți pierde, și asumați-vă menirea primordială a omului politic, aceea de a pune oamenii pe primul loc!

PS1: Vă mai amintiți ”alegeri anticipate” și ”alegeri în două tururi”? Erau două dintre condițiile puse de USR pentru a vota guvernul Orban, acceptate fără să clipească de liberali, deși știau că nu vor face nimic în direcția asta. UNDE PUTEAM FI ACUM ȘI UNDE SUNTEM! USR ar trebui să le amintească în fiecare zi cât de proști au fost, dar probabil s-a bătut deja palma pentru viitoarea alianță la guvernare. Ceea ce în esență n-are cum să fie rău, cu cine să guverneze liberalii, iarăși cu UDMR?

PS2: Aș vrea să clarific și ”interesul” meu electoral. Dacă ne imaginăm campania electorală ca pe un râu, ca independent o iei voinicește înot spre malul celălalt, unde sunt urnele. Alții sunt în barcă, trag la vâsle, iar alții stau la soare pe câte o măgăoaie de yacht fără să miște un deget. N-ar fi mișcat oricum, partidul e vehiculul care transportă orice distrus în parlament. Dacă se amână alegerile, eu sunt primul care voi rămâne fără resurse, iar minunații voluntari care mi s-au alăturat au și ei o viață, nu pot trage pentru mine cu lunile. Dar eu sunt INDEPENDENT și refuz să fac pluta pe asemenea subiecte, chiar dacă ar putea fi în ”interesul” meu!

#gândeșteindependent

#nutotei

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *