Cât câștigă George Simion în parlament

Cât câștigă George Simion în parlament

Liderul AUR a declarat de repetate ori că își donează 90% din salariu. Un lider de grup parlamentar câștigă 12.168 de lei, ceea ce înseamnă că i-ar rămâne în buzunar 1.216 lei.  

Trăiește Simion doar cu acești bani? Evident că nu. Să vedem ce alte beneficii mai are de la Camera Deputaților:

1. 13.905 lei a luat lunar cu declarația de proprie răspundere în 2021, bani care teoretic sunt pentru funcționarea cabinetului parlamentar. Nu ne-a spus cum i-a cheltuit și nu i-a trecut în declarația de avere. În total 167.409 lei sau 33.481 de euro.

2. În medie: 2.913 lei pe lună în medie, ca diurnă (deși e deputat de București).

3. 4.600 lei pe lună în 2021 pentru cazare, deși e deputat de București și deputații de București nu primesc forfetară de cazare. Probabil și-a schimbat domiciliul în alt județ să poată primi și acești bani.

4. 1.400 lei pe lună în 2021 pentru transport în circumscripție.
Așadar, 22.818 lei pe lună, sau 4.563 de euro câștigă Simion, pe lângă salariul de 12.168 de lei pe care pretinde că îl donează. Evident, are și mașină cu șofer de la parlament și va avea și pensie specială. Înainte să ajungă deputat, el primea un salariu de 3.193 de lei ca director de marketing. 

Sunt curios dacă simpatizanții AUR cunosc aceste lucruri și dacă da, de ce li se pare normal ca un parlamentar care se declară anti-sistem să ia atâția bani de la stat (practic e plătit din banii noștri) fără să facă nimic pentru țară, în afară de circ și live-uri pe facebook. 

Aceste informații au fost obținute împreună cu voluntarii proiectului Integritate pe bune. Noi ne dorim să scoatem la suprafață toate informațiile importante despre politicieni, să puteți vota informat și în cunoștință de cauză la următoarele alegeri. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *