Conferință pe tema integrării Republicii Moldova – Comisia de Afaceri Europene

Conferință pe tema integrării Republicii Moldova – Comisia de Afaceri Europene

Peste 100 de primari din Republica Moldova, semnatari ai declarației simbolice de unire cu România, s-au aflat astăzi în București.

Cu ocazia aceste vizite am avut ocazia să-l întâlnesc, în cadrul Comisiei de Afaceri Europene, pe Vladimir Socor, un reputat expert internațional în probleme ce țin de influența rusească în fostele state sovietice. Vladimir a lucrat între 1982 și 1995 la Institutul de Cercetare al Radio Europa Liberă iar în prezent lucrează în SUA pentru Jamestown Foundation.

În acest moment Republica Moldova este un stat eșuat, ajuns pe mâna unor oligarhi care fac tot ce pot pentru a împiedica parcursul european al acestei țări.

Trebuie precizat clar că sentimentele pro-unioniste nu sunt la un nivel foarte ridicat în acest moment, dar în așteptarea creșterii acestora dar și a apariției unui context internațional favorabil, România trebuie să facă tot ce e posibil pentru a sprijin acest stat să ajungă pe linia de plutire.

În USR există această dezbatere precum și un grup de lucru legat de problematica Republicii Moldova, format din senatori și deputați, pentru a dezvolta aceste punți de colaborare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *