Congresul Grupului Verzilor Europeni, Berlin

Congresul Grupului Verzilor Europeni, Berlin

Am participat în weekend la Congresul Grupului Verzilor Europeni de la Berlin.
Unul din momentele principale a fost când Ska Keller, viitoarea stea a politicii germane, a fost aleasă candidatul principal pentru Europarlamentare.

Pe lângă discuţiile iminente despre viitoarele alegeri, focusul a fost pe strategia pe termen mediu a Verzilor. Au fost stabilite prioritățile pentru următorii 5 ani. Cel mai important este să încetinim fenomenul schimbărilor climatice. Pe 27 februarie 2018, temperatura la Polul Nord a ajuns să fie cu 30 de grade Celsius peste limita normală. Creșterea cu 4 grade a temperaturii globale va duce la creșterea nivelului oceanelor cu 80 de metri. Fiecare grad în plus în temperatura globală scade producția recoltelor cu 10%.

În al doilea rând, e nevoie de o Europă “socială”, prin asigurarea bunăstării unui număr cât mai mare de oameni. Azi, în Europa, 23% din populație prezintă risc de sărăcie și excludere socială, iar România este pe locul 2 la acest capitol.

Nu în ultimul rând, verzii vor întărirea statului de drept și a democrației. În Europa apar tot mai multe forțe iliberale și eurosceptice, iar România îl are ca reprezentant de seamă pe Liviu Dragnea.

USR își va alege Grupul Europarlamentar după alegerile din primăvară, iar Verzii reprezintă una dintre variante.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *