„Domnești-București în 30 de minute”

„Domnești-București în 30 de minute”

În calitate de deputat de Ilfov, membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, susțin public Petiția Domnești-București în 30′ inițiată de USR Domnești, care are două revendicări:

  1. Suplimentarea numărului de trenuri care opresc în Domnești, județul Ilfov, atât prin oprirea în localitate a unei părți dintre trenurile care deja tranzitează Halta Domneștii de Sus hc, cât și prin adăugarea unor trenuri noi de navetiști, pentru distanțe scurte
  2. Amenajarea Haltei Domneștii de Sus cu spațiu de așteptare acoperit și înălțarea peronului

Scrisoarea de susținere, pe care am semnat-o împreună cu deputații USR din Comisia de transporturi – Ionuț Moșteanu și Cătălin Drulă – a fost transmisă în data de 16 septembrie 2019 către Ministerul Transporturilor, CFR și CFR Călători, alături de 507 semnături de susținere.

Sunt alături de USR Domnești, care a răspuns în mod constructiv la nevoile identificate la nivelul comunității. Cetățenii din Comuna Domnești își doresc să beneficieze de un transport feroviar de navetă zilnică, iar halta Domneștii de Sus are nevoie de îmbunătățiri. Această soluție alternativă găsită de USR Domnești este binevenită, în contextul în care problema traficului este din ce în ce mai acută pentru ilfovenii care fac naveta la București, ceea ce înseamnă mult timp irosit, dar și o sursă semnificativă de poluare.

Având în vedere că autovehiculele care ard combustibili reprezintă una dintre principalele cauze de poluare, transportul alternativ este o soluție viabilă pentru diminuarea poluării aerului. Transportul alternativ, care include și transportul feroviar, poate contribui la sustenabilitatea economică, socială și, mai ales, ecologică, a comunităților.

Deși a călători cu trenul nu este în prezent cea mai confortabilă variantă, din cauza lipsei de interes a autorităților față de sistemul feroviar, sper ca această inițiativă să le amintească autorităților că transportul cu trenul ar trebui să fie atât accesibil, cât și atractiv, pentru călători. De aceea, este nevoie de ridicarea standardelor de calitate, atât prin completarea orarului de mers și respectarea lui, cât și prin asigurarea unor condiții decente de călătorie.

În timp ce PSD, prin Primarul General Gabriela Firea, vine cu idei de taxare a autovehiculelor pe criteriu de apartenență geografică, USR caută soluții din care oamenii să câștige. Iar în această situație nici măcar nu este nevoie de cine știe ce resurse. Trebuie construit acest „drum de fier”, așa cum se întâmplă la Otopeni? Nu, el EXISTĂ, trebuie doar valorificat!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *