Petrache insistă să ne bage pe gât incineratorul lui Firea

Petrache insistă să ne bage pe gât incineratorul lui Firea

Una dintre nenorocirile colaterale pe care le-a generat pandemia asta este prelungirea mandatelor pentru aleșii locali. Aceștia profită și își fac fără jenă mendrele. Iată o primă mostră:

Vineri, 29 mai, va avea loc o ședință extraordinară a CJ Ilfov, pe ordinea de zi fiind aprobarea Master Planului pentru „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”, care vine în completarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor.

La dezbaterea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor, mi-am exprimat îngrijorarea față de intenția Consiliului Județean de a asigura 48.000 tone/an la incineratorul pe care Primăria Municipiului București intenționează să-l construiască.

De asemenea, am solicitat CJ Ilfov să scoată din calcul opțiunea incinerării deșeurilor, însă penelistul Petrache și Gabriela Firea par că au bătut palma. Singura diferență față de propunerea din PJGD este că au scăzut cantitatea de deșeuri care ar urma să fie arse în incineratorul Bucureștiului, de la 48.000 la 25.400 tone deșeuri/an. Chiar și așa, nu suntem de acord! În Master Plan este analizată o altă opțiune (Opțiunea 1), de rezervă, cea care nu presupune incinerarea deșeurilor, în caz că nu le iese planul cu incineratorul. Aceea ar trebui de fapt să fie opțiunea principală!

Între timp, PMB a reluat procedura de achiziție teren pentru incinerator. Pentru a nu mai stârni valuri, a inventat denumirea de… „facilitate pentru managementul deșeurilor”! Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească terenul cu pricina este și distanța de maximum 30 de kilometri față de Kilometrul 0. Ilfovul se califică. Am câștigat, suntem finaliști!

Într-un județ în care deja calitatea aerului lasă de dorit, aleșii locali ignoră dorința oamenilor, care nu mai vor o altă sursă de poluare și moarte. Le spun de acum blatiștilor Petrache și Firea că nu vom permite construirea unui incinerator, nici în București, nici în Ilfov!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *