Țigan Țăndări

Țigan Țăndări

Am primit cea mai recentă carte a lui Valeriu Nicolae și am citit-o pe nerăsuflate.

L-am cunoscut pe Valeriu prin 2017, când a venit la Grupul Parlamentar al USR pentru a-i învăța pe parlamentarii partidului antisistem să fie comunicatori mai buni. De atunci am decis să fiu aproape de el și să încerc să devin un om mai bun. Din păcate treaba asta nu se ia, am citit în carte că pur și simplu se exersează.

Credeam că îl cunosc bine după cei 5 ani în care am petrecut niște zeci de ore împreună. Nu e deloc așa, cartea e o autobiografie care dezvăluie multe lucruri neștiute despre viața unui om cu un destin aproape imposibil de crezut.

Stilul în care e scrisă m-a lăsat de multe ori fără aer, pentru ca trei pagini mai târziu să mă facă să râd în hohote. E o carte foarte greu de digerat și de acceptat și tocmai din acest motiv e o carte care ar trebui să schimbe modul extrem de rasist în care gândim noi românii.

Dacă doriți să citiți cartea, trebuie să faceți o donație pentru asociația “Casa Bună”. Fondurile strânse vor fi folosite pentru a înființa “Grădinița Bună”, un loc în care să poată merge copiii sărmani care altfel nu și-ar permite așa ceva.

Nu veți găsi cartea în librării. O recomand din toată inima.

Dacă doriți să donați pentru Asociația Casa Bună și să primiți cartea, trimiteți un mail la [email protected]. De asemenea, găsiți cartea și în oferta Emag.

P.S.: după ce citiți cartea și doriți să aflați mai multe despre istoria romilor din România, ascultați podcastul Obiceiul Pământului. Merită.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *