AUR-iștilor le place plicul

AUR-iștilor le place plicul

Să vedem câți bani iau parlamentarii AUR pe declarația de proprie răspundere.

Reporter: Aveți suficienți bani să nu depindeți de nimeni?

Evdochia Aelenei: Da!

Dănuț Aelenei: Da! Da! Da!

Articolul complet aici.

Soții Aelenei s-au trezit în decembrie 2020 parlamentari din partea AUR, noul partid antisistem. El deputat, ea senatoare. Declarau că sunt oameni realizați, dar realitatea din teren arată aceeași lăcomie specifică parlamentarilor partidelor clasice.

Azi a sosit momentul să aflăm câți bani au luat pe declarația de proprie răspundere parlamentarii AUR. Deși partidul nu are printre valori transparența, așa cum au cei de la USR, cei de la AUR au declarat de nenumărate ori că nu doresc bani de la stat.

„Propunem, în primă instanță, tăierea cu 90% pentru anul 2021, în actuala formă de buget, pentru partidele politice. Altfel, nu vom fi de acord cu tăierea gratuității pentru CFR pentru studenți. Este absolut anormal să iei sute de milioane de lei pentru partidele politice și să ataci și studenții, dar să ataci și o companie care se menținea, cât de cât, pe linia de plutire datorită acestui sprijin, CFR-ul.” Asta declarau liderii AUR în februarie 2021.

Din păcate, una clamează și alta fac. Parlamentarii AUR au luat în primele luni din 2021, în medie, 13.056 lei de parlamentar pe declarație. În total, 668.836 de euro. Maximul pe care l-ar fi putut lua era de 14.040 lei/lună. Familia Aelenei a încasat în medie 26.700 de lei pe lună de la Parlament, doar pe declarația de proprie răspundere (nu mai vorbim de indemnizații și alte beneficii). Soțul, mai reținut, a luat 12.660. Soția însă….14.040 lei!

9 senatori AUR au luat suma maximă, la virgulă, de 14.040 lei. George Simion a încasat pe declarație 8.885 lei, adică 6.4 salarii minime; Claudiu-Richard Târziu 12.993 lei, adică 9.3 salarii minime. Cum s-ar zice, cei de la AUR se pretind corecți și de partea poporului, dar de fapt sunt populiști și acceptă fără probleme sinecurile politice.

Reamintim că media USR era de 11.856 de lei, un pic mai mică decât cei de la AUR, dar totuși extrem de sus pentru un partid de oameni de dreapta care dorește reformarea statului.

Explicații tehnice

Fiecare parlamentar beneficiază lunar de 28.080 lei sumă forfetară, pentru funcționarea Cabinetului Parlamentar. Acei bani pot fi cheltuiți 100% pe salariile colaboratorilor, dar e și un pasaj în lege care permite parlamentarului să ia maximum 50% din bani (adică 14.040 lei), conform unei declarații pe proprie răspundere, în care ei spun că au cheltuit suma de 14.040 lei pe:

“Contravaloarea cheltuielilor pentru: furnituri de birou și materiale consumabile pentru imprimante, copiatoare, faxuri etc., protocol pentru primirea invitaților, transport în circumscripția electorală (carburanți, lubrifianți, taxi etc.), materiale de curățenie și întreținere.”

Sumele exacte luate pe forfetară de parlamentarii AUR și USR le puteți vedea aici (pentru PSD și PNL va urma).

În documentul de valori al partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, se vorbește despre cum trebuie ei să se jertfească pentru alții. Ne-am lămurit cât de tare se jertfesc pentru țărișoară. Alții la rând!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *