ECHIPA ALIANȚEI USR PLUS

CHIAJNA

Andrei Codreanu
Andrei Codreanu
Consiliul Local Chiajna

Am 36 ani și sunt de profesie medic stomatolog. Sunt căsătorit și am doi copii.

In 2015, am decis împreună cu soția să ne mutăm în Chiajna. Am fost atrași de ideea de a avea curtea noastră, într-o zonă mai puțin aglomerată și mai puțin poluată decât Bucureștiul. La scurt timp am realizat că lucrurile în Chiajna sunt altfel decât credeam, aceeași aglomerație ca în București, de poluare nu mai vorbesc.

Decizia de a intra în politică a venit odată cu apariția copiilor. În Chiajna nu există suficiente creșe, grădinițe și școli. Majoritatea copiilor din Chiajna fac zilnic naveta spre București, iar acest lucru are repercusiuni asupra traficului din comună și implicit asupra calității aerului. Pe lângă multitudinea de mașini, străzi pline de praf din cauza șantierelor fără sfârșit, mai suntem gazați zilnic și de groapa de gunoi „Iridex”. Aerul din Chiajna a devenit irespirabil.

Nu mai putem aștepta de la actuala administrație locală (aceeași și neschimbată de 24 ani) să își facă treaba. În tot acest timp au dat dovadă de incompetență, indiferență și nepăsare. E timpul ca noi, oamenii de rând, să ne implicăm si să fim un exemplu pentru copiii noștri. Doar astfel putem schimba România în mai bine și implicit să creștem calitatea vieții în localitatea noastră.

Fiind tată, sunt foarte interesat de modernizarea sistemului educațional și de accesul la educație al copiilor din comuna noastră. De sănătatea lor și de aerul pe care îl respiră. În calitate de consilier local, voi pune accent pe:

 • Modernizarea sistemului școlar și facilitarea accesului la educație
 • Sănătatea cetățenilor și accesul la servicii medicale de calitate. Crearea unui centru medical/policlinică de stat, cu servicii medicale complete și de calitate
 • Reducerea factorilor poluatori din comună
 • Implicarea cetățenilor în procesul decizional. Politica trebuie concentrată în jurul nevoilor cetățenilor, ei trebuie ascultați, consultați și implicați în luarea deciziilor.

În ultima perioadă am tot auzit următoarele cuvinte „vrem o țară că afară”: da, e posibil. Cred că pentru a crește nivelul de trai, pentru a îmbunătăți calitatea vieții, e nevoie de oameni competenți, educați și în primul rând sănătoși.

Citește CV

Horia Cucu
Horia Cucu
Consiliul Local Chiajna

Am 36 de ani, sunt căsătorit și am doi copii. Sunt conferențiar universitar și cercetător la Universitatea Politehnica București. Am ales o carieră academică deoarece cred cu tărie că numai prin educaţie putem să creăm o Românie mai bună și pentru că mi-am dorit să-mi pun abilităţile în slujba comunităţii.

Candidez pentru că am constatat că schimbarea în Chiajna poate veni numai prin implicarea personală a cât mai multora dintre noi. Cu toții ne-am săturat să petrecem ore întregi la ieșirea și intrarea în Chiajna, să nu avem unde să ne ducem copiii la școală, să respirăm aer poluat. Lucrurile nu se vor schimba de la sine!

De aceea, în calitate de consilier îmi propun să mă implic în Consiliul Local în rezolvarea problemelor privind traficul, mizeria și aerul poluat din Chiajna prin:

 • Îmbunătățirea infrastructurii și implicit scurtarea timpului petrecut în trafic și a poluării
 • Asigurarea accesului la educație
 • Un mediu sănătos pentru noi și copiii noștri

Citește CV

Marius Capotă
Marius Capotă
Consiliul Local Chiajna

Am 36 de ani, am o soție iubitoare și doi copii minunați care m-au susținut întotdeauna. De profesie sunt inginer IT, fiind absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București. Am lucrat timp de 13 ani în cadrul mai multor companii multinaționale din domeniul IT, îndeplinind mai multe roluri: inginer, Team Leader, Arhitect Infrastructura si Manager Departament.

Sunt o persoana dinamică, responsabilă, hotărâtă. Apreciez determinarea și munca, punctualitatea, politețea, dar mai ales păstrarea echilibrului în orice situație. Consider că este important să caut pacea și adevărul, mai mult decât dreptatea și confortul personal. În ultimii ani m-am implicat în activități de voluntariat în cadrul mai multor ONG-uri, cum ar fi O Masă Caldă și în Ferentari în cadrul asociației înființate de Valeriu Nicolae.

Am decis să candidez pentru că îmi doresc să transformăm Chiajna într-o localitate Europeană, atât prin îmbunătățirea calității vietii populației, cât și a dezvoltării economice sustenabile. Alături de voi, doresc să creăm o comunitate unită și activă în Chiajna, cu acces la educație și servicii de sănătate de calitate și un mediu sănătos.

În consiliul local, mă voi folosi de experiența profesională acumulată pentru a construi o echipă eficace și performantă și pentru a îmbunătăți modul în care este administrată comuna Chiajna. Vreau să mă implic în elaborarea proiectelor ce vor rezolva problemele grave legate de infrastructura rutieră, urbanism și mobilitatea urbană. Voi contribui la găsirea soluțiilor pentru poluarea aerului și a solului din Chiajna.

Ne vom axa pe transparentizare, digitalizare, îmbunătățirea serviciilor publice și a comunicării cu cetățenii. Cred cu tărie că vom arăta un alt mod de a face administrație prin restructurarea echipelor și instituțiilor.

Citește CV

Dan-Ionel Ciobanu
Dan-Ionel Ciobanu
Consiliul Local Chiajna

Am 39 de ani și sunt căsătorit. Sunt inginer de profesie, absolvent al Universității “Dunărea de Jos” din Galați,  Facultatea de mecanică. Am 12 ani de experiență în retail în cadrul Carrefour România unde am ocupat diferite funcții de conducere și operaționale. De 3 ani lucrez ca manager de mentenanță la Leroy Merlin România.

M-am mutat în Chiajna acum 7 ani sperând că voi găsi liniște și un mediu propice pentru familiile tinere, dar m-am inșelat. În momentul de față, în Chiajna nimic nu este în regulă: educația este la pămânat, sistemul de sănătate este aproape inexistent, iar infrastructura este deficitară. Am intrat în politică pentru că îmi doresc să transformăm comuna într-un loc în care să îți placă să locuiești în condiții apropiate de cele europene.

În consiliul local mă voi implica în proiecte din domeniul sănătății și al educației. Cred că putem găsi soluții pentru ajuta copiii să studieze în Chiajna, oferindu-le condiții de învățământ adecvate secolului în care suntem. Avem nevoie de învățământ de calitate, profesori implicați, creșe, grădinițe, școli gimnaziale și licee care să pună accent pe nevoile copiilor și ale părinților. În domeniul sănătății, nevoia unei unități sanitare adecvată comunității din Chiajna este urgentă, pentru a nu mai fi nevoiți să apelăm la spitalele din București și la cele private.

Citește CV

Alexandru Peptea
Alexandru Peptea
Consiliul Local Chiajna

Sunt absolvent al Facultății de Drept și mi-am început cariera lucrând în domeniul notarial. Ulterior, în 2015, am decis să înființez o companie in domeniul acvaculturii maritime pe care o administrez și o conduc și în prezent.

Mi-am dorit să mă implic în mod activ și constant în comunitate, astfel că am decis să intru în politică și am devenit membru Plus. Mi-am asumat funcția de responsabil logistică în campaniile pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale; de aseamenea, am fost delegat în secțiile de votare pentru a mă asigura ca nu au loc fraude și că voturile noastre sunt apărate.

Dorința mea de implicare politică a apărut odată cu planurile de a îmi întemeia o familie. Mi-am dat seama că, dacă doresc să locuiesc în continuare în Chiajna, trebuie să lupt pentru o schimbare. Am participat la ședintele de consiliu local ale primăriei Chiajna și am observat cu tristețe modul în care jocurile politice sunt făcute în mai puțin de 10 minute. Am înțeles că pentru a schimba starea de lucruri existentă este nevoie de implicare directă, de oameni noi și competenți în politică.

Consider că experiența antreprenorială, precum și studiile juridice mă pot ajuta în implementarea unei administrații cu principii sănătoase. Voi contribui la dezvoltarea economică prin deschiderea față de mediul de afaceri onest, în condiții de eficiență și transparență administrativă.

Doresc să fac parte și din „echipa de mediu”, iar împreună să găsim o soluție pentru atacarea contractelor privind concesiunea terenului gropii de gunoi spre a fi anulate (precum și contractele subsecvente).

Citește CV

Daniel Ciumacencu
Daniel Ciumacencu
Consiliul Local Chiajna

Am 37 de ani, sunt căsătorit și am doi copii minunați. Locuiesc în Chiajna din aprilie 2015. Am o experiență de peste 8 ani la una din marile companii ale Bucureștiului, Metrorex SA. Cred că acești ani sunt valoroși în formarea abilității de a crea proiecte/programe de investiții pe termen mediu și lung. Doresc să pun aceste competențe în slujba locuitorilor comunei Chiajna.

Am decis să candidez pentru că vreau pentru copiii mei o Românie normală, din care să nu fie nevoiți să plece așa cum au facut-o mulți alții.

În consiliul local vreau să mă implic activ în proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare, a rețelei de apă și canalizare, a iluminatului public. Consider că accesarea de fonduri europene va contribui și ea la o direcție constructivă și normală dezvoltării comunei Chiajna.

Citește CV

Narcis-Daniel Costache
Narcis-Daniel Costache
Consiliul Local Chiajna

Am 52 de ani. Am o familie cu 2 copii și locuiesc în Roșu, Ilfov, din anul 1999.

Sunt consultant în managementul afacerii, cu o experiență profesională de peste 26 de ani în managementul vânzărilor și managementul operațional. Înafara ocupației principale, sunt pasionat de ciclism: sunt comisar/arbitru național elite certificat de Uniunea Ciclista Internațională pentru competițiile din ciclismului montan.

Ciclismul m-a făcut să apreciez modalitățile de transport rapide, eficiente și puțin poluante. Este, evident, exact opusul modului în care ne deplasăm în Chiajna. Din cauza mediului urban poluat, a traficului auto haotic și infernal, dar și datorită pasiunii pentru transportul urban alternativ, m-am specializat pe mobilitate urbana durabilă având certificări pentru cursuri de specialitate, urmate la distanță, sub egida „University of Amsterdam” și CIVITAS Learning Center.

Sunt membru PLUS de la infiintare (2018), nu dețin nicio funcție în partid, nu am nicio legătură cu instituții ale statului locale sau centrale.

Candidez la CL Chiajna pentru că nu mai suport situația actuală din comună, în special în ce privește poluarea și mobilitatea. Mă voi implica pentru că doresc pentru cetățenii din Chiajna ceea ce doresc pentru mine și familia mea: să trăim într-o localitate curată, verde, în care oamenii, nu mașinile, sunt pe primul plan.

În consiliul local doresc să mă implic în rezolvarea problemelor grave de transport și mobilitate de pe urma cărora suferim cu toții în Chiajna.

Citește CV

Gabriel Ghețu
Gabriel Ghețu
Consiliul Local Chiajna

Am 33 de ani, sunt căsătorit și tatăl unei fetițe de 2 ani, iar eu și soția mea așteptăm în viitorul apropiat cel de al doilea copil.

Sunt economist specializat în finanțe și timp de 14 ani mi-am exercitat meseria pentru companii din domeniul telecomunicațiilor și alte servicii, iar de un an lucrez ca analist financiar pentru o mare companie de retail.

Am crescut în Chiajna, părinții și rudele mele locuiesc aici, la fel şi prietenii de o viață. Cu toții ne-am săturat de condițiile în care trăim: infrastructura la pământ, construcții haotice, transport ineficient. Mi-am dat seama că pentru a rezolva toate aceste probleme este nevoie în primul rând de oameni de calitate, de oameni implicați. Am decis să intru în USR pentru a scăpa de monopolul pus de vechii politicieni pe comuna noastră și a pune astfel umărul la schimbarea în bine a Chiajnei.

În consiliul local mă voi implica pentru a îmbunătăți câteva domenii care mi se par esențiale pentru o localitate civilizată, în care viața noastră, a tuturor, să prospere:

– transport public civilizat, astfel încât să nu mai petrecem ore bune în trafic pentru a ajunge în București sau chiar pentru a ne deplasa în comună;

– infrastructură la standarde demne de o comună europeană;

– un control strict al modului în care se construiește, pentru ca localitatea noastră să se dezvolte armonios, și nu ca un veșnic șantier plin de praf, zgomot și noroi.

Cred în șansa noastră așa cum cred că fiecare dintre noi suntem un model inspirațional pentru cei din jurul nostru.

Citește CV

Bogdan-Clement Cîrlig
Bogdan-Clement Cîrlig
Consiliul Local Chiajna

Sunt absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică. Am doisprezece ani de experiență în management logistic. Sunt căsătorit și am un copil. Apreciez și mă caracterizează valori ca seriozitatea, dorința de a învăța continuu și de a aduce lucrurile la bun sfârșit, buna capacitate de relaționare și negociere.

Am luat decizia de a candida din dorința de a contribui mai mult pentru societate, pentru o Românie care să nu mai fie călcată în picioare de politicieni corupți, o Românie mai bună pentru urmașii noștri.

În Consiliul Local îmi propun să mă implic în proiecte de mediu pentru a avea o comună mai curată și mai puțin poluată. Voi munci pentru crearea cadrului necesar astfel încât să creștem gradul de reciclare și să rezolvăm problema deșeurilor.

Voi colabora strâns cu colegii mei astfel încât împreună să aducem o reprezentare reală a intereselor locuitorilor comunei Chiajna în administrația locală.

Citește CV

Daniel Pitiriciu
Daniel Pitiriciu
Consiliul Local Chiajna

Am 36 ani și locuiesc în Chiajna de 7 ani. Sunt absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea Energetică. De peste 10 ani lucrez la o companie de print: aplicații de print, managementul și procesarea bazelor de date.

M-am mutat în Militari Residence plecând de la următoarele așteptări: cartier nou, oameni la „început de drum”, o zonă ceva mai liniștită față de restul orașului, zonă cu potențial de dezvoltare armonioasă. Aceste așteptări s-au dovedit niște iluzii, fiind înlocuite de aer greu respirabil, foarte mult praf, aglomerație, lipsa infrastructurii minimale, dezvoltare haotică, sfidarea manifestată de administrația locală față de locuitorii acestei comune. De aici și motivația mea de implicare pentru a începe schimbarea mult dorită.

În consiliul local doresc să mă implic în educație, probleme legate de mediu, salubritate și spații verzi.

Citește CV

Silviu Vișan
Silviu Vișan
Consiliul Local Chiajna

Am 40 de ani și sunt tatăl unei fetițe de 7 ani. Am studiat  Finanțe Bănci dar am ales să îmi continui dezvoltarea profesională în Retail (Fast Moving Movement Consumer Goods). Mi-am început activitatea în cadrul companiei Mic.ro unde m-am ocupat de gestionarea magazinelor din București. De șapte ani lucrez în cadrul Carrefour România unde mă ocup de managementul magazinelor  în franciză.

M-am mutat în Chiajna în 2013, la casă, crezând că vom putea avea liniște și un mediu propice să ne creștem copilul.
Nu a fost așa cum am crezut: lipsa creșelor, a grădinițelor și a școlilor m-au obligat la o navetă zilnică, prin traficul aglomerat, pentru a-mi duce copilul la școală în sectorul 6.

În Consiliul Local mă voi implica în proiecte care vizează mediul educațional și infrastructură.

Citește CV

Dorin Rotaru
Dorin Rotaru
Consiliul Local Chiajna

Sunt căsătorit și tată a 2 copii, îl așteptăm pe al treilea. Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, mi-am început activitatea profesională în anul 2008. Am deținut câteva funcții de execuție în 2 companii mari de intermediere în asigurări, în ambele având un parcurs ascendent, fiind promovat în fiecare companie pentru rezultatele și performanțele obținute. Începând din anul 2009 și până în prezent sunt antreprenor.

Locuiesc în Chiajna din 2013. Ne-am mutat, la fel ca mulți alții, pentru a ne retrage la o căsuță liniștită, departe de zgomotul, aglomerația și poluarea din București, doar că nimic nu a fost așa cum am visat. Am intrat în politică conștient fiind de faptul că dacă îmi doresc cu adevărat o schimbare pentru familia și comunitatea în care trăiesc ar fi cazul să mă implic în mod direct în a schimba direcția actuală a lucrurilor.

În consiliul local doresc să mă implic în modernizarea sistemului de învățământ local, reducerea poluării și modernizarea infrastructurii. Voi realiza aceste obiective prin:

 • crearea de condiții optime de confort și igienă în unitățile de învățământ existente, o mai bună pregătire și selecție a cadrelor didactice, construirea de noi spații de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Asigurarea transportului gratuit pentru copii, fapt care va contribui și la reducerea traficului, inclusiv a poluării.
 • presiuni constante care să ducă la închiderea gropii de gunoi de la Rudeni
 • Finalizarea arterei Giulești-Sârbi
 • Construcția unei noi artere paralele cu drumul Osiei care să ajungă în Bd. Iuliu Maniu
 • Fluidizarea traficului prin: mai multe sensuri unice și sensuri giratorii în Chiajna; piste delimitate pentru bicicliști, trotinete și motorete, cu continuitate în București;
 • Trotuare pentru pietoni

Resursele pentru realizarea acestor obiective vor fi asigurate prin accesarea de fonduri europene și stimularea antreprenorialului în comună prin: oferirea de subvenții mediului de afaceri; reducerea impozitelor pentru stimularea migrației antreprenorilor din alte zone; închirierea la prețuri atractive de spații și terenuri pentru desfășurarea activității.

Citește CV

Andreea Nicolicioiu
Andreea Nicolicioiu
Consiliul Local Chiajna

Am 35 de ani și sunt mama a două fete. Din punct de vedere profesional, sunt specializată în vânzări în domeniul IT.

In 2011 eu și familia mea am decis sa ne achiziționăm un apartament în Chiajna pentru a ne bucura de mai multă liniște față de ce oferă Bucureștiul. Însă acea liniște nu a durat prea mult, constatând curând că, dacă vrem să avem un trai civilizat, trebuie să schimbăm ceva.

În vara lui 2019 s-a ivit această ocazie: am văzut anunțul “dacă dorești să faci parte din echipa USR” și, pentru prima dată am simțit că, dacă nu încerc și pe această cale să fac ceva, îmi voi reproșa tot restul vieții. Așa ca mi-am luat inima în dinți, am fost la interviu și am fost acceptată.

Am intrat în acest partid pentru că rezonez cu principiile colegilor mei: de a căuta și a face tot ce este necesar pentru o viață mai bună pentru cetățeni.

În consiliul local doresc să mă implic în proiecte pentru educație. În același timp, mă voi asigura că folosim resursele locale într-un mod coerent, astfel încât să contribuie la dezvoltarea reală a comunei.

Citește CV