Depozitarea ilegală de deşeuri în Corbeanca

Depozitarea ilegală de deşeuri în Corbeanca

Ca urmare a identificării cu ocazia unei deplasări în teritoriu, a unui depozit ilegal de deșeuri în comuna Corbeanca, Ilfov, am adresat o interpelare către Ministerul Mediului pentru a solicita remedierea de urgență a situației.

Din discuțiile cu populația am aflat că există suspiciuni conform cărora primăria a internalizat serviciul de colectare a deșeurilor, iar pentru a scădea costurile primăria depozitează intenționat și în mod ilegal deșeurile pe un teren aflat la marginea localității, la foarte mică distanță de locuințe, generându-se astfel un adevărat focar de înfecție.

În urma deplasării la fața locului am putut constata că deșeurile nu sunt doar vegetale, existând și deșeuri menajere și din construcții. Am cerut sesizarea de urgență a elementelor din subordinea Ministerului Mediului pentru investigarea situației și sancționarea poluatorului.

În urma acestei interpelări, comisarii Gărzii de Mediu au efectuat un control în urma căruia a constatat existența depozitului ilegal, însă doar pentru deșeuri vegetale. De asemenea mi s-a comunicat și că asigurarea salubrității în Corbeanca este sarcina societății SC Trans-Auto Corbeanca SRL care acționează conform prevederilor legale.

După verificări, au fost impuse primăriei Corbeanca măsuri de salubrizare a zonei afectate printr-un program de ridicare a deșeurilor implementat împreună cu operatorul de salubritate. De asemenea s-a impus supravegherea zonei astfel încât să se evite apariția de noi depozite.

Conținut interpelare / Conținut răspuns

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *