#echipacâștigătoare de la Ilfov. Galben mafiot

#echipacâștigătoare de la Ilfov. Galben mafiot

Ilfovul a fost zdrobit de galben la ultimele alegeri, așa că merită să vorbim despre situația politică din județ și despre cei care au fost votați de oameni. Ei vor fi în echipa lui Cîțu-Iohannis.

Alegerile parlamentare au fost câștigate la un scor mai puțin impresionant, 31%. În alegerile locale însă, puține primării au scăpat de galben. 77% din primarii din Ilfov sunt ai PNL (31). Au scăpat doar 1 primărie la PMP (Corbeanca), 1 la Pro România (Popești Leordeni), 7 la PSD și Alde (printre care și Chiajna). Cum ar putea ei să-și dorească alegeri la locale în 2 tururi?

Dacă vorbim despre Consiliul Județean, aici vedem că PNL nu va avea prea curând adversar. Nu dacă USR PLUS va continua același mers pe burtă profund grețos. 46.21% a fost scorul obținut de PNL (USR PLUS e la foarte mult în spate, 14.39%), iar Hubert Thuma cu 48.53% din voturi a defilat în fața fostului ministru PLUS Ciprian Teleman (15.73%).

Iată cine sunt cei din echipa Cîțu, oameni girați de altfel de USR PLUS, care a tăcut chitic în campanie să poată face apoi parte din Guvern:

– Hubert Thuma – Condamnat penal la 6 luni cu suspendare pentru corupție. Numele lui apare în stenogramele publicate de Rise Project, în care interlopii din Ilfov vorbesc cam așa: “Eu am avut meciuri în picioare, știi? Și pe care le-am câștigat cu șmecheri. Cu șmecheri! Știi ce e ăla Mladin? Zeu, ești nebun? Ajungea până la Tăriceanu, ești nebun? Deci nu-mi face iureșul, poți să o strici de tot. Mai bine vorbește cu Niță. Și pune umărul la șmecherie ca să fie toate odată. Ascultă ce-ți spune Florian. Și dacă nu e Niță, Hubert (n.r. Hubert Thuma, candidat PNL la CJ Ilfov) e fratele meu. Cu Clanul Sportivilor din Militari sunt frate. Cu mulți. Cu Vasiloi, cu cine vrei tu, cu Cornel, cu Hubert, cu toți. Sunt frații mei. Da?” – https://www.riseproject.ro/art…/audio-cand-vorbeste-mafia/

– Primarul din Bragadiru susținut de PNL la locale (Vasile Cimpoeru), deși era condamnat în primă instanță, a intrat direct la pușcărie în ianuarie, pentru 4 ani și 4 luni. În alegerile parțiale din iunie 2021 a ieșit tot primar PNL, un constructor imobiliar din Bragadiru, localitate distrusă de dezvoltarea imobiliară haotică. (această expresie, dezvoltarea imobiliară haotică a devenit pleonasm….)

– În Otopeni e același primar de 24 de ani. Despre problemele Otopeniului am tot scris (haos urbanistic, poluare). Fiul primarului nu putea fi decât parlamentar, deja e la al doilea mandat, deși n-a avut un job în viața lui. Se distinge în Parlament prin discursuri vomitive, xenofobe, ultranaționaliste. E omul care se luptă cu fondurile norvegiene. – http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7829…

– În Periș, localitatea în care s-au ars luni întregi în 2020 dejecțiile de la firme de porci, care au împuțit tot nordul Bucureștiului, e desigur primar de la PNL. https://www.g4media.ro/poluare-langa-bucuresti-ard…

– În Chitila avem un primar PNL cu o declarație de avere siderantă, cu zeci de hectare de teren prin toată țara. Emilian Oprea a avut doar 2 joburi în viață. “Înainte de a-și fi dedicat viața și activitatea profesională comunității orașului Chitila, a lucrat ca șef compartiment mecanizare-transporturi la B.A.D. M.T.T.C. Chitila, până în anul 1996.”, conform site-ului primăriei. Apoi de 24 de ani e primar. Ultima declarație de avere e complet la mișto, soția are salariu pentru că e “angajat”, nu scrie unde. Cetățenii din Chitila n-au nicio problemă cu asta, l-au reales cu 84% în 2020.

– În Buftea PNL îl are pe domnul Pistol, despre care adevăruldebuftea a scris că are 11 dosare penale clasate sau cu NUP. Un personaj bine protejat de justiția noastră cea orbă, dar protejat și de securicitate, desigur. (http://www.adevaruldebuftea.ro/un-primar-penal-misto-si…/)

– În Pantelimon PNL nu s-a complicat, l-a transferat direct înainte de alegeri pe primarul PSD Marian Ivan. 

– În Ștefăneștii de Jos, primarul PNL reales e anchetat de 3 ani pentru că a violat o minoră de 12 ani, care apoi a și născut. https://www.g4media.ro/a-fost-retinut-primarul-din…

– În Chiajna, candidatul PNL și președinte al filialei e Petre Anghel, și el în echipa Thuma. Cu o avere imposibil de justificat despre care am tot scris, Anghel a fost 10 ani mâna dreaptă a primarului Minea. Drept pentru care l-a ajutat în 2020 să rămână în funcție, jucând perfect rolul de iepure în alegerile locale, când opoziția ar fi putut câștiga. – https://www.facebook.com/CornelZainea.ro/posts/4376681785739876

– Mircea Minea, primarul din Chiajna, e de asemenea în relații cordiale cu șeful PNL de la județ, Thuma, lucru devoalat de stenograme în 2013 – https://m.ziare.com/…/dialog-politician-pnl-procuror-te…. Drept urmare, Mircea Minea a fost numit în 2020 în ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), ca reprezentant al comunității (!?!), să mai ia și de acolo un bănuț. – https://www.digi24.ro/…/statul-la-stat-mii-de-lei-pe…

Sub conducerea acestor oameni, județul Ilfov a devenit o calamitate. Din 2012, de când e mereu condus de peneliști, s-au construit ilegat cu bani negri mii de blocuri. Infrastructura județului e la pământ, în multe localități nu există servicii banale ca apă curentă sau canalizare. Poluarea aerului e la cote incredibile, din cauza gropilor de gunoi, atât în nord cât și în sud. Cu toate astea, oamenii continuă să voteze astfel de conducători, la fiecare 4 ani.

Să recapitulăm. Hubert Thuma e șeful organizației PNL Ilfov, partid care s-a distins prin tot felul de afaceri penale, nepotism, corupție, viol, sinecuri, pesedism. El va fi vicepreședinte în PNL, în echipa lui Cîțu. Oleee!

USR PLUS se pregătește să reia negocierile cu PNL să guverneze mai departe împreună. 

Noi suntem normali?

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *