Interviu despre problema calității aerului la Radio România

Luni, 30 ianuarie, am fost invitat în emisiunea Probleme la Zi de la Radio România Actualități, pentru a discuta despre problema calității aerului.

Luna aceasta Comisia Europeană a convocat la Bruxelles miniștrii mediului din 23 de țări europene printre care și România pentru a da explicații privind întârzierea măsurilor de îmbunătățire a calității aerului. Trei orașe din România printre care și Bucureștiul se află în procedură de infringement pentru depășirea cotelor normale de poluare a aerului cu dioxid de azot sau particulele fine (PM10), poluanţi legaţi mai ales de circulaţia rutieră şi care sunt extrem de periculoşi pentru sănătate.

Deși procedura de infringement a fost declanșată în 2015 și de atunci aveam destul timp să ne conformăm, am ajuns în ultima fază a procesului. Planul de măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului anunțat în aprilie 2017 de primarul Gabriela Firea se află în continuare în stadiul de studiu de fezabilitate. Reprezentanții autorităților locale nu pot enumera niște măsuri concrete, discuția rămânând la nivelul general de „vom face”, „avem în plan”. 

Lupta pentru un aer mai curat este una dintre prioritățile mele în 2018. Adoptarea Legii Mirosurilor și susținerea luptei locuitorilor din Ilfov pentru dreptul la o viață sănătoasă, prin inițiative pe plan local, se numără printre misiunile mele principale din acest an ca deputat de Ilfov.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *