Suntem conduși de niște termite

Suntem conduși de niște termite

Urmașii Brătienilor, cei care se bat în piept toată ziua cu cărămida liberalismului, sunt de fapt niște bieți asistați social, luând bani publici cu nemiluita. Oameni care nu ar avea nicio șansă în mediul privat dar care se descurcă de minune în luptele de mocirlă din politica autohtonă, reprezintă de mulți ani liberalismul în România. Ei vor conduce mai departe țara, cu sprijinul termitelor roșii de la PSD.

Am calculat câți bani au luat parlamentarii PNL, conform declarației pe proprie răspundere, cea prin care semnează cu toții că vor cheltui acei bani pe cartușe de imprimantă și cheltuieli de protocol. Vreți să aflați câți bani au luat în acest fel cele 143 de termite liberale? Asta în timp ce țara e într-o criză profundă, în care sute de români mor zilnic din cauza eșecului statului de a-i proteja?

 • 2.102.558 de euro
 • 2.1 milioane de euro
 • în 6 luni

Atâția bani au luat la plic parlamentarii PNL, cu o medie lunară de 13.031 lei. O medie mai mică la mustață decât a celor de la AUR, care conduc clasamentul cu 13.056 lei. Ce-i drept, AUR are doar 47 de parlamentari, deci lăcomia peneliștilor e mult mai larg distribuită.

9 din cei 10 miniștri ai PNL, inclusiv ex “Supermanul“ Cîțu dar și viitorul “Să trăiți!“ Ciucă sunt și parlamentari.

Ce înseamnă asta? Că au și salarii de miniștri, și indemnizație de parlamentari (11.000 lei pe lună), și forfetară de cazare (5.000 lei pe lună), și forfetară de transport (1400 lei pe lună), și transporturi gratuite pe avion și tren, și mașini cu șofer, și diurne, și pe deasupra mai iau și următoarele sume pe declarație de proprie răspundere pentru “funcționarea cabinetelor parlamentare”:

 • Florin Cîțu – 14.040 lei /lună
 • Nicolae Ciucă – 14.040
 • Dan Vîlceanu – 6.817
 • Lucian Bode – 13.565
 • Virgil Popescu – 13.556
 • Nechita Oros – 14.040
 • Raluca Turcan – 13.181
 • Sorin Câmpeanu – 14.040
 • Bogdan Gheorghiu – 13.7121

Sumele de mai sus ne arată gradul de tupeu și nesimțire al celor care ne conduc. Ambii premieri și încă 2 miniștri se înfruptă din suma maximă, la virgulă, pe declarație.

Și alte vedete liberale sunt la fel de grăbite la a cheltui banii statului. Sebastian Burduja, cel cu tătic vice la Bancorex și care se laudă cu diploma de Stanford, a lipsit probabil la lecțiile de etică, așa că ia 13.430 lei lunar (în medie) pe declarație. Domnul Orban, cel care are o singură meserie în viață, cea de politician, ia 13.983 lei pe lună. Dar altfel mare om, mare caracter, se luptă să salveze liberalismul. Alina Gorghiu? 14.040, nu ratează nimic. O mai țineți minte pe Anastase Roberta? E tot parlamentar, tot 14.040 și ea. Pauliuc Nicoleta, senatoarea de Ilfov, care are atâtea terenuri că nu-i mai încap în declarația de avere, tot 14.040 ia lunar. Lista completă o puteți citi aici.

Ce-ar mai fi de zis? Îmi pare sincer rău de oamenii care au votat PNL sperând că acest partid va schimba România. De fapt singurul scop al acestor politicieni e binele personal. Îmi pare rău și pentru mine, și eu am fost în trecut votant PNL. Mi-aș lua toate voturile înapoi!

Trimitem salutări și către cei de la USR PLUS care tac chitic de când am început aceste dezvăluiri (totuși ei au 5 parlamentari din 80 care prezintă rapoarte financiare). Pentru ei n-a fost o problemă că PNL e un partid condus de mafioți și de oameni fără niciun pic de moralitate, cât timp au avut de împărțit resursele statului. Dar pentru lipsa lor de curaj și pentru aceste compromisuri oribile, plătim acum cu toții, când asistăm la refacerea USL.

Ce putem să facem noi oamenii simpli? Să le cerem socoteală celor pe care i-am votat, poate măcar unora le va crăpa obrazul de rușine și o vor lăsa mai moale cu plicul. E nevoie și de partide noi, care să pornească pe curat și cu alte principii. Cu actuala clasă politică ne-am lămurit.

#nutotei

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *