Vin vremuri (și mai) grele pentru Mediu (1)

Vin vremuri (și mai) grele pentru Mediu (1)

Dacă ieri vă arătam un exemplu al nenorocirilor colaterale pe care le-a generat pandemia asta prin prelungirea mandatelor pentru aleșii locali, azi e rândul celei de-a doua mostre:

La S3, pesedistul Robert Negoiță are un vis – vrea și el o groapă de gunoi, cum a văzut el la băieții deștepți. Și dacă nu se poate, măcar o stație mică, ceva orice, numai să miroasă și la el în curte a gunoaie. Așadar, prima încercare, față de care USR a reacționat rapid în urma unui reportaj Recorder, a fost o rampă de transfer improvizată în mijlocul orașului (la intersecția Splaiul Unirii cu bulevardul Nicolae Grigorescu) în aprilie 2019, care funcționa fără autorizație de mediu. Am cerut explicații atunci Ministerului Mediului, care a promis că Garda de Mediu va efectua un control și va lua măsuri.

În tot acest timp, Negoiță începea construirea unei stații de transfer deșeuri, la câteva sute de metri distanță de rampa de transfer improvizată, pe Splaiul Unirii nr. 15, foarte aproape de cartierele Trend Residence și Confort City din Popești-Leordeni. De această dată avea nevoie de un acord de mediu, pe care nu îl obținuse, ci se afla în procedura de evaluare, iar APM îi solicitase documente suplimentare. Nici în ziua de astăzi nu au mai fost depuse documente pentru obținerea respectivului acord.

Dar Negoiță nu se dă bătut, ci merge înainte cu stația de sortare, pe care a amplasat-o în plin București, la mică distanță (cum altfel?!) de locuințele oamenilor din București, Popești-Leordeni și Glina, al căror laitmotiv în legătură cu această inițiativă este unul singur: PUTE!

Am făcut sesizare la Comisariatul București al Gărzii Naționale de Mediu, la APM și la DSP București. Până acum mi-a răspuns Comisariatul București al GNM, care a constatat că ”nu erau montate sisteme de reținere și neutralizare a emisiilor/mirosurilor din incinta stației de sortare, iar la data și ora verificărilor pe teren o parte din ușile halei erau deschise”. Normal că pute… Mai mult, stația funcționa și fără Autorizație de Mediu, deci ilegal, motiv pentru s-a tăiat o amendă de 50.000 lei, care se adaugă altei amenzi de 30.000 lei, de la sfârșitul anului trecut.

Să ne bucurăm că s-a făcut dreptate și este penalizat Negoiță? Din ce bani credeți că va plăti el aceste amenzi? Exact, nu din ai lui, motiv pentru care își va continua activitatea ilegală.

Una dintre soluții este Legea Mirosurilor, care merge până la oprirea temporară sau chiar definitivă a activităților generatoare de poluare olfactivă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *