Am început campania „Fără penali în funcții publice”

În România s-a ajuns la situația aberantă ca persoane condamnate pentru corupție să facă legi. Sau să avem primari condamnați pentru abuz în serviciu care-și continuă nestingheriți mandatul și candidați la primărie din închisoare. Numai în 2017 România a avut 1 senator, 3 deputați și 28 de primari condamnați definitiv. În România merită să stai 2-3 ani la răcoare și apoi să candidezi din nou, să-ți asiguri plinul pentru urmașii urmașilor tăi. Sau poate ai noroc și primești cu suspendare, atunci poți chiar să rămâi în funcție. 

USR susține inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, inițiativă susținută și de personalități de marcă ale societății românești ca Mihai Șora sau Gabriel Liiceanu.

Ce urmărește campania: Interzicerea cetăţenilor condamnaţi definitiv să mai ocupe funcţii publice în instituţiile de stat. Pentru asta, trebuie să modificăm articolul 37 din Constituția României care reglementează dreptul de a fi ales.

Ce vrem să realizăm: În șase luni trebuie să strângem 500.000 de semnături din 21 de județe pentru a trimite proiectul în Parlament.

Este un pas extrem de important pentru curățarea clasei politice, pentru a nu mai permite oportunismul politic sau măcar pentru a-l limita.

În lunile următoare voi fi alături de colegii din filialele din țară pentru a strânge semnături și a discuta cu cetățenii.

Între timp, oricine se poate înscrie ca voluntar pentru strângerea de semnături, trebuie doar să vizitați acest site:  https://farapenaliinfunctiipublice.ro/

Mulțumesc tuturor celor care au semnat până acum. Orice semnătură contează.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *