Situația privind zborurile comerciale pe ruta Lisabona-București

Situația privind zborurile comerciale pe ruta Lisabona-București

Pe 28 august 2017 zeci de turiști români au stat blocați pe aeroportul din Lisabona timp de 15 ore fără apă sau hrană, iar situația a fost gestionată mai mult decât precar de Ministerul Afacerilor Externe. Situația a condus la revocarea consulului României în Portugalia, Alina Oana Dociu. Totuși, acest lucru nu repară faptul că cetățenii români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului și nici nu garantează ca astfel de situații nu se vor repeta.

Am solicitat Ministerului Transporturilor sa-mi transmită situația zborurilor pe ruta Lisabona-București operate de TAP Portugal, precum și o situație a întârzierilor/anulărilor înregistrate pe această rută. 

Astfel, între ianuarie-septembrie 2017, dintr-un total de 149 de curse, 106 au avut întârzieri, cumulând 4028 de minute de întârziere și 10 au fost anulate. Practic numai 13 curse au ajus la timp.

Deși solicitate, nu mi s-au transmis motivele pentru care au avut loc întârzierile/ anulările curselor menționate, precum și eventualele justificări primite din partea companiei TAP Portugal.

Conținut întrebare / Conținut răspuns

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *