O nouă groapă de gunoi lângă Iridex? Sau, mai rău, noi blocuri?

O nouă groapă de gunoi lângă Iridex? Sau, mai rău, noi blocuri?

Mă lupt de mai mulți ani cu uriașul Iridex, care administrează groapa de gunoi din Rudeni și este responsabil de gazarea constantă a peste 800.000 de cetățeni din zona de nord-vest a capitalei, și mai ales din Chiajna. Pentru că nu mai vrem să auzim de gropi de gunoi în Ilfov! Însă, așa cum caracatița Iridex a crescut sub nasul nostru în ultimii 20 de ani, în timp ce responsabilii se ascund unul după altul, la fel pare să răsară o nouă groapă de gunoi, chiar lângă Iridex.

Localizarea terenului, captură Google Maps

M-am dus acolo să văd îndeaproape ceea ce este vizibil deja din satelit, pentru că am fost șocat în primul rând de suprafața imensă pe care o ocupă. Este vizibil cu ochiul liber că suprafața ocupată este similară cu cea a depozitului de deșeuri Rudeni, care are totuși o vechime de 20 de ani. Mai mult, drumurile  de acces deja bătătorite către acest depozit indică o activitate de depozitare recurentă și organizată. Cu siguranță, a fost nevoie de mult timp pentru a crea acest imens depozit clandestin de deșeuri. Și unde au fost autoritățile în tot acest timp?

În acest video sunt înregistrate 3 camioane în drum spre și dinspre depozitul de deșeuri suspect a fi ilegal.

Mai mult decât atât, la fel ca în cazul terenului dinspre Giulești-Sârbi, despre care am scris săptămâna trecută, deșeuri de toate tipurile sunt amestecate cu pământ și folosite pe post de material pentru umplerea și nivelarea terenului respectiv. Urme recente ale roților unor camioane demonstrează că această activitate este în plină desfășurare.

Imagine realizată personal în data de 28.03.2020.
Imagine realizată personal în data de 28.03.2020.

Însă nu doar suprafața ocupată, ci și înălțimea arată că depozitarea deșeurilor în zonă are loc de mult timp. Deșeurile amestecate cu pământ au o înălțime de aproximativ 3 metri, comparabilă cu înălțimea unei clădiri părăsite din zona respectivă.

Imagine realizată personal în data de 28.03.2020.
Imagine realizată personal în data de 28.03.2020.

Ce am văzut este o groapă de gunoi ilegală. Însă nivelarea terenului ne duce cu gândul la pregătirea unui șantier de construcții. Cum nu ne putem imagina că s-ar putea elibera autorizații de construire în buza gropii de gunoi Iridex, poate că niște băieți deștepți și informați pregătesc terenul (inclusiv la propriu!) pentru ce va urma după închiderea gropii de la Rudeni. Pentru terenul din imagini nu va fi o problemă eliberarea autorizațiilor pentru că el nu figurează în scripte ca depozit de deșeuri. Însă practic s-ar construi PE GUNOAIE!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *