Solicitare de informații privind incendiul de la Măldărești

Solicitare de informații privind incendiul de la Măldărești

Ca urmare a incendiilor succesive declanșate din august 2017 la depozitul de deșeuri din Măldărești, în data de 28 august a fost instituită starea de alertă, iar de la bugetul de stat s-au alocat 1.2 milioane de lei către primăria Măldărești pentru stingerea incendiului și gestionarea pe mai departe a situației.

În contextul în care aceste incendii afectează grav mediul și sănătatea locuitorilor din zonă și, în plus, există suspiciuni cu privire la integritatea administratorului gropii, am transmis o interpelare Ministerului Afacerilor Interne prin care am dorit să aflu dacă starea de urgență mai este în vigoare, să obțin raportul care stă la baza încheierii stării de urgență, precum și informații despre cum a fost alocată și utilizată suma de 1.2 milioane de lei disponibilizată din fondul de urgență al Guvernului. În plus, am solicitat și informații cu privire la modul de gestionare a cantității de levigat rezultat în urma procesului de stingere cu apă a incendiului.

Astfel, până la data de 23 noiembrie 2017 din cei 1.2 milioane lei a fost utilizată suma de 49.794 pentru servicii proiectare, ridicări topo, obținere avize și taxă ISC. Starea de alertă a fost prelungită pe perioade consecutive, inclusiv pentru luna decembrie 2017, deși lucrările efective de stingere a incendiului au început pe data de 1 noiembrie 2017, iar suma alocată încă din septembrie este consistentă și a rămas până la această dată în mare parte neutilizată.

După finalizarea operațiunilor de stingere a incendiului, următorul pas ar trebui să fie realizarea proiectului de închidere a depozitului neconform de către compania care îl administreaza, Sacomet. Voi face în continuare demersuri pentru obținerea raportului în urma încheierii stării de urgență și voi urmări modul de gestionare a bugetului alocat.

Conținut întrebare / Conținut răspuns

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *